7. Диетите с прищявка определено няма да помогнат за възстановяването на вашето хранително разстройство

Това не означава, че в крайна сметка ще се самоубиете. “

Разбирането какво работи за вас, за да останете на равномерен кил, е от решаващо значение, казва Мун. Най -важното нещо за всеки, който е депресиран? „Разпознайте, когато падате от скалата“, казва тя. След това отидете да получите помощта, от която се нуждаете и заслужавате.

Абонирайте се за нашия бюлетин за психично здраве!

Най -новото в депресията

10 -те най -добри храни за успокояване на сезонната депресия

Асортимент от храни, които повишават мозъка и изравняват кръвната захар, може да помогне за облекчаване на симптомите на сезонно афективно разстройство (SAD).

От Джесика Мигала, 25 февруари 2021 г.

Може ли витамин D да помогне за лечение на депресия?

Витамин D е известен с това, че помага на тялото ни да изгради здрави кости, но изследванията също така показват, че той може да помогне за облекчаване на симптомите на депресия. Ето къде. . .

От Lorie A. Parch 22 юни 2020 г.

Говореща депресия: Речник на термините, използвани за описание на разстройството

Искате ли да научите повече за езика, който описва психичното заболяване, което засяга повече от 264 милиона души в световен мащаб? Ето долната част на. . .

От Джули Маркс, 17 януари 2020 г.

Как да забележите признаци на тийнейджърска депресия

Симптомите на депресия при подрастващите могат да бъдат разбрани погрешно и разстройството често се разбира погрешно.

От Кейти Хърли, LCSW 9 октомври 2019 г.

Как да се справим с депресията на болногледача

Въпреки повишената осведоменост за депресията, депресията на болногледачите все още лети под радара. Научете за какво да следите и как да получите помощ.

От Мишел Зайцър, 11 септември 2019 г.

Първото лекарство за следродилна депресия печели одобрение от FDA

Пробивно лечение облекчава симптомите бързо, но изисква IV инжекция в продължение на два плюс дни и носи значителна цена.

От Don Rauf 21 март 2019 г.

FDA одобрява назален спрей за устойчива на лечение депресия

Лекарството, получено от кетамин, обещава нова надежда за хората, които не са се възползвали от антидепресанти.

От Беки Ъпъм, 11 март 2019 г.

Дали кетаминовата депресия е най -добрата нова надежда?

Скоро нов тип лечение на депресия може да бъде по -лесно достъпен. За вас ли е?

От Холи Певзнер, 16 януари 2019 г.

Експозиционна терапия за депресия, PTSE и др

Първоначално лечение за посттравматично стресово разстройство (ПТСР), експозиционната терапия сега се използва за лечение на тревожност, депресия, фобии и др.

От Катлийн Доени, 27 октомври 2015 г.

Признаци на депресия при деца

Депресията не е само за възрастни-децата също могат да я получат. Внимавайте за упорито поведение като това.

От Джейми Далесио Клейтън, 15 март 2013 г. “

Погрижете се за себе си и потърсете подкрепа, когато се чувствате тъжни или сами с МС. Джейми Грил/

Кати Честър си спомня нисък момент в 30 -годишния си живот с множествена склероза (МС), когато комбинация от мъка и депресия остави чувството й, сякаш животът й не е нейният.

Честър, базиран в Ню Джърси писател на свободна практика и защитник на здравето, който пише в блога си в AnEmpoweredSpirit. com, проследява нейния пристъп на депресия до болезнена съвместна поява на камъни в жлъчката и камъни в бъбреците, чийто стрес е предизвикал обостряне или рецидив на нейната множествена склероза.

„Непоносимата болка от камъни в жлъчката и бъбреците едновременно изхвърли хормоните ми през покрива“, казва Честър. „Когато всички камъни преминаха, депресията ми излезе извън контрол. ”

Само в ретроспекция Честър успя да признае, че загубите, които е преживяла в резултат на МС, може да са изиграли роля в нейната депресия.

„Като се замисля – казва Честър, – спомням си, че бях наранен от загубата на приятелства, от това, че хората стоят настрана, защото или са прекалено уморени от болестите ми, или просто изобщо не могат да се справят с болестта. Това беше болезнено и ме вкара в опашка. ”

Емоционалното въздействие на загубата

Не е необичайно хората с МС да изпитват както скръб, така и депресия, но макар че много хора познават депресията, когато я усетят, някои не разпознават мъката, когато тя се появи. За да усложнят нещата, двете държави често съжителстват, едното захранва другото.

По време на депресията си Честър се чувства неспособна да се грижи за малкия си син – и е виновна, че грижовните роднини трябва да помогнат.

Това, казва тя, „беше загуба, която не можех да понеса. Умората и слабостта, които изпитвах, не биха ми позволили да бъда такава жена и майка, каквито искам да бъда. Това само подхрани депресията и аз тъгувах за загубата на себе си. ”

Честър научи, че не е достатъчно да потърсиш грижи и помощ за физическите симптоми на МС – също толкова важно е да разпознаеш и потърсиш помощ за емоционалните последици. Тя намери квалифициран терапевт, който провежда когнитивно -поведенческа терапия и я насочи към психиатър, който предписва лекарства, които помагат.

Наистина ли е скръб?

„Често хората мислят за скръбта като за нещо, което се случва, когато любим човек почина, така че може да бъдат заслепени от тази неочаквана реакция на това, през което преминават. ”Казва Алисън Файн, лицензиран клиничен социален работник в Сиатъл. Нейният център с нестопанска цел за хронични заболявания предоставя професионално улеснени групи за подкрепа и програми за здравно образование на хора, засегнати от всички видове здравни предизвикателства.

За разлика от силната скръб, която съпътства загубата на близък човек, която обикновено е ограничена във времето, загубите, свързани с МС, могат да бъдат многократни и продължителни. Експертите често наричат ​​тези „безкрайни загуби“ и наричат ​​емоциите, които те предизвикват, „хронична скръб“.

Според Fine, някои от проблемите, по които хората с МС скърбят, са загубата на физически или когнитивни способности, чувството им за себе си и идеите им какво би могло да бъде бъдещето им. Някои хора с МС могат допълнително да оплакват загубата на работа, кариера и взаимоотношения, като тези с приятели, семейство и съпрузи, казва тя.

Те могат да наскърбят както загубите, които са настъпили, и тъй като ходът и резултатът от МС са несигурни, така и загубите, които все още не са се случили, но които се очертават на хоризонта.

Начинът, по който хората се справят със загубите, казва Fine, е повлиян от редица неща, включително колко издръжливи са те, как са се справили с предишните неприятности и колко често и колко дълбоко са били предизвикани.

Други фактори, добавя тя, включват дали имат „депресия, тревожност, други диагнози за здраве или психично здраве, както и какви други стрес може да са възникнали, когато са били диагностицирани с МС, или по време на обостряния. ”

Етапите на скръбта в МС

„Етапите на скръб – отричане, шок, гняв, договаряне, тъга и приемане – не протичат в определен ред и не продължават определен период от време“, казва Фине. Освен това, добавя тя, „Не е необходимо хората да преживяват всички етапи, за да бъдат в процеса на скръб. ”

Тъй като загубите продължават в държавите -членки, понякога разрешаването може да бъде трудно за постигане. Но Fine казва: „Докато МС е хроничен, процесът на скръб не е задължително да бъде. Това може да се случи всеки път, когато пациентът има обостряне или се появи нов симптом, въпреки че е възможно да се натъжи всяка загуба, която носи, и да се стигне до място на приемане, преди да започне нов процес на скръб. ”

Въпреки че тъгата е част от скръбта, Fine предупреждава хората да потърсят професионална помощ, ако тъгата им продължи или стане всепоглъщаща. Това може да е признак на клинична депресия.

Други признаци на депресия включват значителна загуба на тегло, промени в съня и мисли за смърт или самоубийство. Всичко това са много важни причини да говорите с специалист по психично здраве.

„Най -обнадеждаващото нещо, което бих казал на някой, който се бори с мъка, свързана с болестта им, е да си позволи да бъде там, където е. Често хората отблъскват негативните емоции или ги прикриват с нездравословни стратегии за справяне “, казва Фине.

Като си позволявате да преработвате емоциите си, можете да преминете през процеса на скръб по -бързо, казва тя.

Потърсете подкрепа за MS Grief

Най -важното нещо, което можете да направите, когато скърбите, е да намерите подкрепа, казва Fine.

Честър се съгласява. „Потърсете помощ. В това няма срам. Не вървете сами. Няма нищо по -лошо от това да се чувстваш болен, уплашен и сам. Има квалифицирани специалисти, които да ви помогнат да преодолеете трудностите или грижовно семейство, приятели или групи за подкрепа, ако имат най -добрия ви интерес. ”

Погрижете се първо за себе си, казва тя keto diet капсули цена. „Не е егоистично. Направете си приоритет, като получите помощта, от която се нуждаете. “

Помнете също, казва тя: „Любимите не знаят как да помогнат. Кажете им как могат. Това е печеливш и за двама ви. ”

Абонирайте се за нашия бюлетин за множествена склероза!

Най -новото в множествената склероза

MS няма да ми отнеме всички удоволствия в живота

От Тревис Глисън, 29 април 2021 г.

Проучването на изследваното лекарство за МС Evobrutinib има обнадеждаващи резултати

Евобрутиниб е първият в класа на BTK инхибиторните лекарства, оценен за лечение на МС.

От Брайън П. Дънли, 26 април 2021 г.

20 години живот с МС, без редакция

От Тревис Глисън, 23 април 2021 г.

Новоодобреното лекарство Ponvory на MS намалява умората, показват проучвания

Ponvory също намалява рецидивите и новите лезии при хора с рецидивиращи форми на МС.

От Брайън П. Дънли, 21 април 2021 г.

С МС социалната изолация беше моя норма преди пандемията COVID-19

От Мона СенАприл 21, 2021

Как гмуркането и възстановяването на Gannet ми напомнят за живота с МС

От Тревис Глисън, 15 април 2021 г.

Телемедицина за MS Care: Два палца нагоре

Пациентите с МС и доставчиците на здравни грижи казват, че биха искали да запазят виртуалните посещения като опция в бъдеще, дори след отшумяването на пандемията. . .

От Дон Рауф, 13 април 2021 г.

Как моят саморазговор ме защитава физически и емоционално

От Мона СенАприл 9, 2021

Как да настроя домашно работно пространство с MS в ума

От Тревис Глисън, 9 април 2021 г.

Значението на грижата за мускулите, когато имате МС

От Тревис Глисън, 1 април 2021 г. “

Ако се третира като затлъстяване, неконтролираното хранене може да не се подобри. Shutterstock

Човек би си помислил, че човек, който изяде цял замразен чийзкейк, халба сладолед, торба картофен чипс или може би ръкав бисквитки в рамките на няколко часа, е като много от нас някой, който няма дисциплина около храната и вероятно в резултат на това ще стане с наднормено тегло. Може би си мислите, че човек, който се храни така, трябва просто да упражни малко воля.

Но ще сгрешите. Неконтролираното хранене е сериозен проблем с психичното здраве, признат като разстройство на преяждането и без подходящо лечение цялата дисциплина в света няма да ви помогне.

За съжаление, Вашият лекар може да не признае, че хората, които преяждат редовно, живеят с законно хранително разстройство, казват пациенти, които са се обърнали за помощ. Така че лекарят може да ви посъветва да упражнявате повече самоконтрол, да спазвате диета или да спортувате повече. Това е така, защото някои здравни специалисти вярват, че само хората с наднормено тегло имат нарушени отношения с храната и образа на тялото си, казва 47 -годишната Chevese Turner, основател, президент и главен изпълнителен директор на Binge Eating Disorder Association (BEDA).

Интервюирахме няколко души, които се възстановяват от разстройство на преяждане, за да разберем какво наистина е работило за тях. Ето какво казват, че вашият лекар може да не ви каже за това състояние:

1. Само стратегиите за отслабване може да не са достатъчни за лечение на разстройство на преяждане. Съвети, които предполагат да броите калории, въглехидрати или мазнини грама; Пий повече вода; и повече упражнения могат да бъдат полезни за отслабване и в някои случаи помагат за намаляване на преяждането. Но за много пациенти, особено тези, които се борят с по -тежко преяждане или тези, които имат други психични разстройства, планът за отслабване може да не е достатъчен.

2. Помислете два пъти за бариатричната хирургия. Хирургията се отнася само до теглото ви и въпреки че може да помогне временно да намали стреса от проблемите с образа на тялото ви, тя няма да излекува вашето хранително разстройство, казва Търнър. Ако Вашият лекар Ви предложи бариатрична хирургия, не забравяйте да я обмислите внимателно и да потърсите второ мнение.

3. Възстановяването от разстройство на преяждане изисква цялостен подход. „Първоначално видях общопрактикуващ лекар, който отхвърли притесненията ми“, казва Манди Кръмп, 37-годишна майка на две деца, която живее в Редмънд, Вашингтон. „Лекарят предложи да се включа в програма за отслабване и да започна строга диета, ограничаваща захарта. Когато това се провали, намерих заведение за хранителни разстройства, чийто персонал включваше психиатър, психолог и диетолог. ”И тогава Кръмп започна пътуването си към възстановяване.

4. Ефективното лечение на разстройство при преяждане може да бъде интензивно. „Възстановяването ми започна с две седмици частична хоспитализация“, казва Крамп, който първоначално е имал по 12 часа лечение на ден, включително общо здравеопазване, психиатрия, индивидуална и семейна терапия, групова терапия, музикална и арт терапия и обществено хранене, спомня си тя. . След две седмици тя „се оттегли“ към интензивна амбулаторна програма с подобна терапия три дни в седмицата. „Това беше неразделна част от възстановяването ми. Имах разстройство на преяждане повече от 20 години и без това възстановяването би било невъзможно “, казва тя за своя опит. (Докато лечението на Крамп беше много поглъщащо, повечето случаи на разстройство на преяждане могат да бъдат успешно лекувани в амбулаторни условия.)

5. Понякога дори вашият терапевт не може да помогне. „Няколко пъти бях обсъждала моите хранителни схеми както с моя психиатър, така и с моя лекар по първична медицинска помощ, и нито един от тях не разбра, че може да имам хранително разстройство“, казва Лизабет Уесли-Казела от Вашингтон, директор на събития и членство за BEDA.

6. Помислете за поведенческа терапия. Когнитивно-поведенческата терапия и други форми на психотерапия, като диалектична поведенческа терапия, се препоръчват широко като първа линия за лечение на разстройство на преяждане и могат да бъдат много ефективни за хора със състояние: Терапията може да помогне на хората да приемат и променят трудните си мисли, чувства, и поведение, вместо да се бори сам с тях. „Занимавам се с диалектична поведенческа терапия и това беше много полезно“, казва Wesely-Casella. „Моят клиницист и аз обсъждаме уменията за справяне и ролята на срама в моето хранително разстройство и издърпваме някои от трудните частици травма от миналото ми“, казва тя. Тази терапия подчертава едновременното приемане и промяна.

7. Диетите с прищявка определено няма да помогнат за възстановяването на вашето хранително разстройство. „Първият ми терапевт ми каза, че ако се откажа от бяло брашно и захар, ще се излекувам от хранителното си разстройство“, казва 36 -годишната Джен Пичичи, художник и писател от Уейнсвил, Северна Каролина. „Това беше ужасен съвет и просто не беше истина“, казва тя. Един практикуващ дори посъветва Везели-Касела да отиде на „почистване с краставици“. ”Но това също няма да помогне: Преяждането е биопсихосоциално разстройство, което е сложно и хората се нуждаят от специализирано лечение, а не от луди диети, казва Търнър.

8. Не го правете сами. Докато самопомощта, медикаментите и груповата терапия могат да бъдат чудесни стъпки за възстановяване, имате нужда от терапевт, който е обучен да лекува хора с хранителни разстройства, казва Търнър. „И не всеки, който предоставя лечение на психично здраве, е квалифициран да лекува разстройство на преяждане“, добавя тя.

9. Разстройството на преяждане може да се появи в семейството.